Mina beställningar

Varukorgen är tom

Summa:

SEK

Förslag till strategisk handlingsplan i tio punkter för stålindustrins vision #samhällsnytta

Jernkontoret och Stockholm Environment Institute

Projektrapport till Hugo Carlsson stiftelse
Slutrapport i projektet Svensk stålindustri för ökad samhällsnytta (Social value creation in Swedish steel industry)
April 2016, 17 s.

Sedan i början av 2015 har stålindustrin och Stockholm Environment Institute (SEI) gemensamt arbetat i projektet, Svensk stålindustri för ökad samhällsnytta (Social value creation in Swedish steel industry). 

Slutrapport med tio förslag på strategiska åtgärder

Rapporten är framtagen av Karl Hallding, Nina Weitz, Kristian Skånberg, Henrik Carlsen, och Peter Repinski från SEI, samt Eva Blixt, Gert Nilson, Peter Samuelsson och Per Engdahl, Jernkontoret. Dessutom har deltagare i workshops och arbetsgrupper inom projektet bidragit.

Scenariorapporten har tjänat som utgångspunkt projektet har undersökt hur olika typer av strategiska åtgärder kan bidra till en fortsatt konkurrenskraftig och samhällsnyttig svensk stålindustri, som klarar att navigera i relation till olika framtida samhällsutvecklingar och att aktivt bidra till en önskvärd framtid.

De strategiska åtgärderna som föreslås i denna slutrapport är på så vis relevanta oavsett vilket scenario – eller en blandning utav dem – som faktiskt inträffar. Rapporten består av ett avsnitt om projektmetod och om begreppet samhällsnytta samt förslag på tio strategiska punkter. Syftet är att säkerställa en fortsatt konkurrenskraftig och samhällsnyttig svensk stålindustri som klarar att navigera i relation till olika framtida samhällsutveckling och aktivt bidrar till en hållbar framtid.