Katja koordinerar Jernkontoret

Den 1 november började Katja Dolinar Valentic på sitt nya jobb som kontorskoordinator på Jernkontoret. Katja har en administrativ nyckelroll på Avdelningen för forskning och utbildning, men hon förstärker även andra avdelningar och olika projekt när det gäller att koordinera evenemang.

Vad lockade dig när du sökte jobbet som kontorskoordinator på Jernkontoret?

– Jag gillar att ha koordinatorrollen och att tillsammans med kollegor arbeta för att nå gemensamma mål. Från mitt tidigare arbete som teamleader på Bromma flygplats är jag van att ha många bollar i luften samtidigt och att jobba resultatinriktat. Jag lockades också av att Jernkontoret kan kombinera anrik historia med forskning och innovation i teknisk framkant.

Vad kommer du att arbeta med på Jernkontoret?

– Koordinatorrollen är bred och omfattar en mängd olika uppgifter. Jag kommer till exempel att koordinera evenemang, både digitala och fysiska, administrera Forsknings- och utbildningsavdelningen och vara huvudadministratör för Jernkontorets projekthanteringssystem PIAplus, verktyget för våra teknikområdens forskningsverksamhet.

– Just nu planerar jag det digitala arbetet innan och efter Ståldagen, stålindustrins årliga, stora, gemensamma visionsdag, och jag håller på att lära mig alla nya program och en del digitala kontorsverktyg.

Har du hunnit bilda dig en uppfattning ännu, om den svenska järn- och stålindustrin?

– Absolut. Järn- och stålindustrin har en spännande tid framför sig när det gäller innovation och utveckling för att klara omställningen till koldioxidfri produktion. Jag imponeras av att branschen har en en gemensam hållbarhetsvision och en klimatfärdplan, och att så många kunder till järn- och stålföretagen också är med på hållbarhets-tåget, till exempel Volvo, Mercedes-Benz, Peab och Autoliv.

– Branschen har en intressant historia och jag har märkt att det finns en fin stolthet över att arbeta i branschen. Jag känner mig själv litet stolt över vår nya stålparfym, Steel by Naim, som designern Naim Josefi och parfymören Linda Landenberg Holst tagit fram tillsammans med Jernkontoret. Det var ett överraskande och modigt projekt.

Katja2.jpg

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

– Eftersom min roll är väldigt bred har jag möjlighet till en stor kompetensökning och omväxlande arbetsuppgifter. De senaste tio åren har jag jobbat i flygbranschen, nu ser jag ser fram emot att lära mig mer om järn- och stålindustrin. Det ska bli roligt att samverka med mina nya underbara kollegor och jag hoppas kunna bidra i våra framtida projekt och till Jernkontorets syften.

Finns det något som du kan berätta om dig själv som kollegorna på Jernkontoret ännu inte har hunnit upptäcka?

– Bra fråga! Jag är född och uppvuxen i Slovenien på en stor bondgård. Min bakgrund har medfört att jag obehindrat talar fyra språk: slovenska, bosniska, engelska och svenska.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag gillar att vara i naturen, träna och umgås med nära och kära. Min man och våra två söner tränar fotboll och jag är en trogen supporter till alla tre.

 

Vi på Jernkontoret hälsar Katja hjärtligt välkommen!