Christer Ryman ny forskningschef på Jernkontoret

Jernkontoret anställer en ny forskningschef. Christer Ryman tillträder den 1 mars och kompletterar verksamheten med gedigen erfarenhet inom industriellt tillämpbar forskning och utveckling, likväl som miljö- och energifrågor.

Den 1 mars börjar Christer Ryman som forskningschef vid Jernkontoret. Christer är bergsingenjör och kommer från Hybrit Development AB, där han arbetar med alltifrån strategi och affärsutveckling via forskning och utveckling till regel- och tillståndsfrågor. Dessförinnan arbetade Christer vid Boliden, där han var hållbarhetsdirektör och arbetade med klimat- och miljöfrågor liksom med energifrågor.

– Det är svårt att tänka sig en mer perfekt bakgrund än Christers för arbete på Jernkontoret. Han har arbetat med i stort sett alla våra aktuella frågor och hans kompetens kommer att tillföra mycket till vår verksamhet, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Christer Ryman ersätter Robert Eriksson, som lämnade Jernkontoret för SSAB i september i fjol. Sedan dess har Robert Vikman aviserat att han kommer att gå i pension efter sommaren. Därför letar Jernkontoret efter ytterligare en forskningschef.

– Vi har precis gått ut med annons och hoppas ha en person på plats efter sommaren, säger Gert Nilson.

Den som är intresserad av rollen som forskningschef på Jernkontoret är välkommen att söka här.