Anmäl ditt lag till CRE8® the Future – årets roligaste tävling i kreativitet!

Nu är det dags att anmäla dig och ditt lag till årets roligaste tävling i kreativitet – CRE8® the Future. Tävlingen går av stapeln den 15 november och de tre bästa lagen tar hem Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kronor.

Vinnarlaget 2018 (Isteel): Erik Svenstrup från Lunds tekniska högskola, Sheva Rostam från Linnéuniversitetet samt Herman Eklund och Saam Cedighi från Linköpings universitet.

– Att få vara med och bidra med innovation till industrin har varit en fantastisk upplevelse. Vi vill tacka Jernkontoret för möjligheten och initiativet att genom denna casetävling ta vara på studenters kreativitet för att driva en av Sveriges största industrier framåt, säger studenterna i 2018 års vinnarlag Isteel.   

Framtidsstipendiet 2019

Jernkontoret utlyser för fjärde gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Framtidsstipendiet tilldelas de bäst presterande lagen i tävlingen CRE8® the Future, som äger rum den 15 november 2019 kl. 13.00-20.00 på Jernkontoret i centrala Stockholm.

Förutsättningar för att delta

  • Laget ska bestå av minst en ingenjörsstudent och en ekonomistudent, övriga deltagare ska vara studenter eller doktorander inom valfri disciplin. Laget ska bestå av minst fyra och max fem medlemmar samt vara mixat, dvs. bestå av fler än ett kön.
  • Vid fler än åtta anmälda lag väljer juryn ut de lag som visar upp störst disciplinär mångfald. Juryn premierar att lagmedlemmarna kommer från fler än ett lärosäte och har olika utbildningsinriktningar.
  • Ett lag får innehålla max två personer som tidigare har tävlat i CRE8® the Future.

Så här går det till

Du får en bekräftelse på om ditt lag får delta senast den 25 oktober. Ditt lag ska vara på plats på Jernkontoret kl. 13.00 den 15 november. På plats får lagen ett verkligt företagscase att lösa samt övning i presentation, så kallad pitchträning.

Under tre timmar får lagen tillsammans komma fram till sin lösning som sedan presenteras för en jury. När alla lag har presenterat sin lösning utser juryn de vinnande lagen. Därefter bjuds alla deltagare på mingel och tilltugg i Jernkontorets lokaler, med möjligheter att lära känna stålindustrins företrädare.

Vinstsummor

Vinstsummorna delas lika mellan lagmedlemmarna och är enligt följande:

  • Första plats: 250 000 kronor
  • Andra plats: 100 000 kronor
  • Tredje plats: 50 000 kronor

Anmälan

Anmäl ditt lag här senast den 11 oktober

Bra att veta

Vid sjukdom kan lagmedlemmar ersättas om laget fortfarande uppfyller ovanstående krav.

Lagmedlemmarna kommer att filmas, fotas och eventuellt intervjuas under tävlingens gång och materialet publiceras bland annat i Jernkontorets egna kanaler.

Media inbjuds också till tävlingen.

Framtidsstipendiet delas ut under Ståldagen den 3 december i Stockholm.

Se även: jernkontoret.se/framtidsstipendiet2019


Kontaktpersoner:

Maja Boström, kommunikationsdirektör Jernkontoret
maja.bostrom@jernkontoret.se,  073 046 82 68

Gert Nilson, teknisk direktör Jernkontoret

gert.nilson@jernkontoret.se, 070 253 01 14

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40