Swerim-fisk i pulverstål till Bo-Erik Pers

Bo-Eriks Pers, tidigare vd för Jernkontoret, uppvaktades av metallforskningsinstitutet Swerim med ett 3D-printat fiskskelett i pulverstål. Skelettet är en av de allra första metallprodukterna som tillverkats i Swerims och Kanthals nyinvigda atomiseringsenhet. Bo-Erik var aktiv i bildandet av Swerim, så gåvan har ett viktigt symboliskt värde.

I samband med att Jernkontorets tidigare vd Bo-Erik Pers gick i pension uppvaktades han av metallforskningsinstitutet Swerim med ett 3D-printat fiskskelett i pulverstål. Skelettet är en av de allra första produkterna som har tillverkats av metallpulver från Swerims och Kanthals nyinvigda atomiseringsenhet för tillverkning och utveckling av metallpulver.

– Det känns extra roligt och lite högtidligt att det första vi producerar i vår nya, toppmoderna atomiseringsenhet blir en gåva till just Bo-Erik Pers. Han har varit helt avgörande för Swerims utveckling under de senaste åren och gåvan är utformad med glimten i ögat – vilket passar Bo-Eriks varma och glada person, säger Pontus Sjöberg, vd på Swerim.

Se även: Artikel om när Annika Roos talade på invigningen av atomiseringsenheten hos Swerim. 

Bo-Erik Pers var drivande i etableringen av Swerim

Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Metallforskningsinstitutet ägs till 80 procent av industrin, bland annat Jernkontoret, och till 20 procent av svenska staten genom RISE Research Institutes of Sweden.

När Swerim bildades var Bo-Erik Pers, då vd på Jernkontoret, drivande i både förberedelserna och genomförandet.

Mer om Swerim, se www.swerim.se

Ponus Sjöberg, vd på Swerim. Foto: Björn Tesch.

Ponus Sjöberg, vd på Swerim. Foto: Björn Tesch.