Snart dags för Metalliska materials programkonferens

Den 16–17 mars 2022 är det återigen dags för det strategiska innovationsprogrammet Metalliska materials uppskattade Programkonferens! Då restriktionerna nu lyfts så kommer Metalliska material att åter kunna hålla konferensen på Skogshem & Wijk på Lidingö. Det finns fortfarande ett antal platser kvar för den som ännu inte anmält sig.

Metalliska materials årliga programkonferens, Sveriges främsta konferens för metallforskning, arrangeras för nionde gången. Det är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang, som vanligtvis samlar 200 personer under två heldagar på en konferensanläggning utanför Stockholm. På grund av pandemin så blev förra årets konferens digital, men i år så kommer programkonferensen åter att vara ett fysiskt evenemang.

– För två år sedan hamnade Metalliska materials konferens precis mitt i nedstängningen av Sverige. Vi kunde genomföra första dagen, med hälften av publiken på distans, men andra dagen fick vi skjuta fram och köra på distans senare. I år pekar allt på att Sverige hinner öppna lagom till konferensen. Så nu ser vi fram emot att få träffa alla som arbetar med forskning och innovation inom metall på riktigt igen, det ska bli riktigt roligt, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och programchef för Metalliska material.

Den första konferensdagen har som vanligt ett späckat program, med högaktuella talare.

– Vi har ett mycket spännande program för konferensen. Några av ämnena som tas upp är vätgas, motståndskraftiga värdekedjor, fossilfrihet och energi samt klimatneutrala fordon. Som vanligt så kommer det också att bli aktuell information från innovationsprogrammet samt en överblick över hur innovationssystemet kan komma att se ut efter Metalliska material, som avslutas 2025, säger Tommy Ekholm, kommunikatör på Metalliska material.

Programkonferensens andra dag kommer som vanligt att vara fylld till brädden med projektpresentationer från alla Metalliska materials forskningsprojekt. Ett måste för den som vill hålla sig uppdaterad om vad som händer inom metallforskningen.

På programkonferensen samlas företrädare för näringsliv, akademi och myndigheter för att diskutera området metalliska material och det strategiska innovationsprogrammet. Det är fritt fram för alla intresserade att anmäla och ta del av årets konferens.

Det går att se hela konferensens dagsprogram samt göra anmälan till konferensen på Metalliska materials webbplats.