Jernkontoret välkomnar nyantagna teknologer

I slutet av augusti strömmar tusentals elever till Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) då utbildningarna återigen drar igång efter sommaruppehållet. För många börjar det första läsåret. För att välkomna nyantagna teknologer till KTH:s Materialdesignprogram bjöd Jernkontoret in till en mottagning med samtal om studierna och industrin.

Den 18 augusti bjöd Jernkontoret på buffémiddag i sin konferensvåning vid Kungsträdgården i centrala Stockholm.

– Det är alltid lika roligt att få välkomna de nyantagna vid KTH:s materialdesignprogram och deras faddrar till Jernkontoret. Kvällen är en möjlighet för oss på Jernkontoret att ge en första introduktion till den svenska järn- och stålindustrin och den spännande framtid som vi har att erbjuda, säger Robert Eriksson, forskningschef på Jernkontoret.

Det var bra uppslutning och god jargong på Jernkontorets mottagning för de blivande ingenjörerna. Sammanlagt närvarade ett femtiotal studenter. De fick bland annat lyssna till när Robert Eriksson och Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret berättade om järn- och stålindustrins framgångar och utmaningar, det stora behovet av fler kreativa ingenjörer som för utvecklingen framåt och om Jernkontorets arbete och roll som branschorganisation.

Det öppna mötet mellan representanter från Jernkontoret och studenterna gjorde det också möjligt att utbyta erfarenheter och bredda kontaktnätverket. Eleverna introducerades även till Svenska Bergsmannaföreningen, för vilken Robert Eriksson är också ordförande.

I spelaren nedan kan du se filmklipp från mottagningen.