Hydrogen Iron & Steel Making Forum 2022 i Stockholm

SSAB och POSCO anordnar evenemanget Hydrogen Iron & Steel Making Forum 2022 i Stockholm och online 12–13 oktober 2022. Evenemanget syftar till att genom samarbete främja utvecklingen av ståltillverkning med nära nollutsläpp.

Tillsammans med den sydkoreanska ståltillverkaren POSCO anordnar SSAB Hydrogen Iron & Steel Making Forum 2022 (HyIS). I fjol stod POSCO värd för ett liknande evenemang i Seoul. I år välkomnas deltagare med särskild inbjudan till Fotografiska museet i Stockholm den 12–13 oktober och övriga intresserade inbjuds att delta i evenemanget online. Det är kostnadsfritt att delta.

Fokus för evenemanget är att tillhandahålla ett forum där ståltillverkare kan främja samarbete och dela med sig av sina råd, idéer och expertis i syfte att ta sig an de globala klimatförändringarna.

Forumet riktar sig till en bred publik, inklusive industrichefer, innovativa ledare, teknikchefer, FoU-chefer, regeringstjänstemän, med flera. Syftet med forumet är att ge en överblick över den globala klimatförändringen och diskutera policyer som syftar till att minska växthusgaser, teknik för tillverkning av järn och stål med vätgas, samt visa framsteg och pågående initiativ inom området.

– Den globala klimatfrågan kan inte hanteras enbart genom individuella åtgärder. Ledande stålföretag måste ha ett nära samarbete för att utbyta erfarenheter och vidta lämpliga åtgärder så att vi så snabbt som möjligt kan mildra klimatförändringarna, säger Martin Lindqvist, vd för SSAB, tillika ordförande för Jernkontoret.

Läs mer om HyIS 2022 på SSAB:s webbplats 


Se även:

www.h2ironsteelforum.com