Hundratals sommarjobb att söka i järn- och stålindustrin

Just nu finns det mängder av sommarjobb att söka för dig som vill jobba med ett av världens häftigaste material. Att sommarjobba på ett företag i järn- och stålindustrin är ett utmärkt sätt att lära känna industrin, komma in på arbetsmarknaden, skaffa värdefull erfarenhet och kontakter med personer i företagen. För den som vill kan sommarjobbet vara en början på en lång och spännande karriär.

Förra året sommarjobbade Ellen Westerberg i stränggjutningsanläggningen på SSAB i Luleå. Läs mer om det på SSAB:s webbplats. Foto: SSAB.

Det här vänder sig till dig som funderar på vad du ska göra i sommar. Järn- och stålindustrin behöver din hjälp och just nu erbjuder företagen många intressanta sommarjobb.

För att fortsätta arbetet med att ställa om till klimatsmarta produktionsprocesser och skapa produkter som bidrar till de hållbar samhällsutveckling behöver bland annat Ovako, SSAB, Outokumpu, Höganäs, Uddeholm och Sandvik medarbetare som bidrar med kreativitet och nya idéer. Inom järn- och stålindustrin erbjuds du arbeten som är utvecklande för dig själv samtidigt som du blir en del av företagens framgångar. Det kan bli en både rolig och lärorik sommar!

Låter detta som något för dig? På Jernkontorets webbplats hittar du en sammanställning med länkar till sommarjobb på olika företag inom järn- och stålindustrin, i olika delar av landet. Ta chansen och sök något av de spännande sommarjobben redan idag: www.jernkontoret.se/jobb.

Som sommarjobbare inom järn- och stålindustrin finns många intressanta arbetsuppgifter. Till exempel efterfrågas vikarier inom produktions-, underhålls- och transportavdelningar, på laboratorier och i serviceverkstäder, även till tjänster inom kommunikation och administration. Det krävs många engagerade medarbetare för att kunna driva Sveriges – ofta världsledande – järn- och stålföretag.

Observera att ansökningstiderna varierar och att det kan tillkomma nya sommarjobb, så håll gärna regelbunden koll på listan!

Vi på Jernkontoret försöker att hålla listan uppdaterad, men om du ser något som inte stämmer får du gärna mejla till gustav.henschen@jernkontoret.se