Bergsskolans digitala föreläsningar breddar möjligheterna för både elever och yrkesverksamma

Kurser som inte bara är del av utbildningen för ingenjörsstudenter utan även fortbildar dem som redan arbetar inom järn- och stålindustrin. Det erbjuder Bergsskolan i Filipstad. Just nu är, det kursen ”Stålets mikrostruktur och egenskaper” som är aktuell. Tack vare digitala föreläsningar ökar flexibiliteten vilket gör det lättare även för dem som arbetar att läsa kursen.

Bergsskolan i Filipstad erbjuder under våren kursen Stålets mikrostruktur och egenskaper. Kursen riktar sig till både ingenjörsstudenter på skolan och personer som redan arbetar inom stålindustrin och som önskar utveckla sin kompetens.

Genom att kursen ges via inspelade föreläsningar finns möjlighet för den studerande att se föreläsningarna på tider som passar även den som arbetar. Ett smart sätt att erbjuda en flexibilitet som öppnar upp möjligheterna för fler att läsa kursen. Med hjälp av digitala kontrollfrågor kan studenterna själva säkerställa att utvecklingen sker i rätt takt.

– Att samordna utbildningar för våra studenter med fortbildningen av våra etablerade medarbetare är ett smart sätt att arbeta. De digitala möjligheterna ger också en flexibilitet, både i var, till exempel på distans, och när studerande förlägger sina studier. Bergsskolan avser att ge ett antal kurser på det här sättet, vilket breddar kursutbudet för både studenter och etablerade medarbetare i järn- och stålindustrin. Det vinner såväl studerande som lärosäten och industri på, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Kursen Stålets mikrostruktur och egenskaper är en fördjupningskurs och innehållet beskriver i huvudsak hur stålets olika mikrostrukturer uppstår vid värmebehandling, med fokus på mjukglödning, härdning och anlöpning.

För anmälan till kursen, kontakta Bergsskolan (susanne.jonson@bergsskolan.se eller på telefon 073 523 88 00). Sista anmälan är 15 februari.

Anmälningsperioden för Bergsskolans utbildningar för hösten 2022 öppnar 1 februari.

Läs mer om Bergsskolan och skolans utbildningar här. 

Läs mer om branschinriktade kurser.