Maten, en del av Jernkontoret som mötesplats

Covid-19 har fått många av oss att ställa om, istället för att ställa in. När möten och konferenser blev digitala, istället för fysiska i Jernkontorets lokaler, upphörde behovet av mat från vår samarbetspartner Elwing & Co. Catering. Krisen har slagit hårt mot restaurangnäringen och för att stötta Elwing & Co. Catering sponsrar vi projektet #mat&fikatillvården.

Branschkväll för teknologer och doktorander vid material- och processtekniska utbildningar, ett trevligt och uppskattat evenemang som vi på Jernkontoret ser fram emot att kunna arrangera igen. Foto: Andrzej Markiewicz

Under våren har Jernkontoret valt att ställa om istället för att ställa in. Med anledning av viruspandemin har våra möten och konferenser genomförts digitalt istället för i Jernkontorets konferensvåning vid Kungsträdgården i Stockholm. De digitala verktygen är många och bra, och de möjliggör resurseffektiva möten. Men vi är många som har behov av - och saknar - fysiska möten och alla fördelar de medför.

Jernkontoret ser fram emot att fortsätta vara en viktig fysisk mötesplats för det svenska näringslivet, akademin, politiken, intresseorganisationer och föreningar, så snart vi är trygga med att åter mötas.

I samband med möten och konferenser erbjuder vi ofta kaffe, fika eller mat. Det vi dricker och äter kommer från vår samarbetspartner Elwing & Co. Catering. Som många andra företag inom restaurangnäringen har de drabbats ekonomiskt när möten och konferenser blivit digitala istället för fysiska och cateringmat inte längre efterfrågas. Men Elwing arbetar hårt för att kunna behålla sina duktiga medarbetare och likviditet i företaget.

Elwing&Co_stor.jpg

Lunchmat levereras till vården i Stockholm inom ramen för kampanjen #mat&fikatillvården. Foto: Elwing & Co. catering.

Vi på Jernkontoret stödjer projektet #mat&fikatillvården.

Genom att sponsra projektet ekonomiskt, motsvarande vad mat för en konferens hos oss skulle kosta, levererar Elwing & Co. Catering fika och mat till anställda inom vården i Stockholm. Tack vare projektet kan både vårdanställda få näringsrik mat och företag som Elwing & Co. Catering får en chans att överleva den ekonomiska kris de nu går igenom.

Så snart det går, är våra förhoppningar att vi återigen ska fylla Jernkontorets lokaler med kreativa människor, viktiga diskussioner och näringsrik mat från Elwing & Co. Catering.