Innovationer från Metalliska material på Elmia Subcontractor

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material finns i år med i monter på Elmia Subcontractor, 12–15 november i Jönköping. På mässan kommer bland annat vinnaren i tävlingen "Den perfekta cykelpackningen" att koras.

Metalliska materials monter på Elmia Subcontractor Innodex. Foto Tommy Ekholm.

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material deltar i innovations- och designdelen av mässan, Innodex – Innovation & Technical Design Expo.  Innovativa produkter som har tagits fram inom projekt i programmet visas i mässmontern.
Metalliska materials monter finns i HALL C, C05:20

Montern bemannas av Tommy Ekholm, som till vardags arbetar på Jernkontoret och är kommunikatör för Metalliska material. Välkommen på besök!

På torsdagen 14 november lyfter Metalliska material fram tre spännande ämnen och talare under rubriken ”Det som händer i metallindustrin påverkar svenska underleverantörer”. Simon Buckingham, från Volvo Cars, kommer att berätta om hur nya trender påverkar materialval inom fordonsbranschen. Staffan Zetterström, från Comptech, talar om möjligheter för innovativa gjuterier. Dessutom kommer Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och programchef för Metalliska material, att tala om Hybrit-projektet och dess mål om fossilfri ståltillverkning.
”Det som händer i metallindustrin påverkar svenska underleverantörer”:
Torsdag 14 november kl. 12.30–14.00, HALL C INNODEX ARENA

I början av Materialens År (2019) utlystes tävlingen Den perfekta cykelpackningen. Tävlingen har gått ut på att med kreativ användning av material ta fram en cykelpackning. De tre prototyper som har tagit sig till final i tävlingen finns utställda på mässan i Metalliska materials monter. Under torsdagen kommer vinnaren att koras. 
Presentation av finalisterna samt prisutdelning: 
Torsdag 14 november kl. 14.00, HALL C INNODEX ARENAOm Metalliska material
Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material syftar till att förverkliga den strategiska forsknings- och innovationsagendan Nationell samling kring metalliska material. Programmet är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas satsning på strategiska innovationsprogram och samlar Sveriges metallindustrier: stål, aluminium, hårdmetall, gjutstål, gjutjärn och gjutna icke-järnmetaller.
www.metalliskamaterial.se