Jernkontoret släpper EU-special av Ståldialog

Nu släpper Jernkontoret nya avsnitt av intervjuserien Ståldialog med anledning av det kommande valet till Europaparlamentet. I de kortare specialavsnitten, som alla kommer släppas innan valdagen den 9 juni, får partiernas EU-kandidater berätta om hur de tänker arbeta i Bryssel för att skapa mer gynnsamma villkor för en konkurrenskraftig industri. 

Idag släpper Jernkontoret det första av ett antal kortare specialavsnitt av Ståldialog, med fokus på EU. I avsnitten får partiernas kandidater till det kommande EU-valet berätta om hur de tänker verka för en konkurrenskraftig europeisk industri om de väljs in i Europaparlamentet, och vilka frågor som de ser som viktigast för industrin.  

– När många nu står inför att välja vad de ska rösta på så vill vi särskilt lyfta industrifrågorna. För många känns kanske EU avlägset men besluten som tas inom EU har stor påverkan på vår vardag. Det gäller särskilt för företagen inom järn- och stålindustrin och alla som jobbar där, säger Hanna Escobar-Jansson, kommunikationsdirektör på Jernkontoret. 

Ståldialogs EU-special innefattar intervjuer med kandidater till Europaparlamentet från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Alla avsnitt kommer att publiceras innan valet den 9 juni. Först ut är Centerpartiets toppkandidat Emma Wiesner, följt av Miljöpartiets Isabella Lövin och Liberalernas Karin Karlsbro. Medverkar gör också Kristdemokraternas Ella Kardemark, Socialdemokraternas Sofie Eriksson och Sverigedemokraternas Beatrice Timgren. 

– Tanken med Ståldialog har från början varit att lyfta människorna och idéerna som gör omställningen möjlig. En stor del av villkoren för industrins omställning bestäms i Bryssel. Våra svenska Europaparlamentariker har en oerhört viktig roll att arbeta för att EU-lagstiftningen ska möjliggöra den fortsatta omställningen, säger Hanna Escobar-Jansson. 

 

Om Ståldialog 
Jernkontoret lanserade samtalsserien Ståldialog 2022 i syfte att lyfta människorna och idéerna som gör omställningen möjlig. I serien medverkar beslutsfattare och experter som på olika sätt har nyckelpositioner för industrins hållbara omställning. Samtliga avsnitt hittar du på www.ståldialog.se