Kristian Ljungblad ny Public Affairs-direktör på Jernkontoret

Jernkontoret förstärker sitt påverkansarbete med tung Public Affairs-expertis genom värvningen av Annie Lööfs tidigare stabschef Kristian Ljungblad. Han kommer närmast från en tjänst som director på Paues Åberg Communications. Kristian Ljungblad påbörjar den nyinrättade positionen som Public Affairs-direktör 1 september och kommer ingå i Jernkontorets ledningsgrupp.

Foto: Pia Nordlander

I höst tillträder Kristian Ljungblad som Public Affairs-direktör på Jernkontoret. Kristian kommer närmast från en roll som director inom Public Affairs på kommunikationsbyrån Paues Åberg Communications. Dessförinnan arbetade han som stabschef åt Centerpartiets tidigare partiledare Annie Lööf under närmare åtta år.

– Svensk järn- och stålindustri är i ett väldigt viktigt skede där det är av yttersta vikt att vi får förutsättningarna på plats för att omställningen ska vara möjlig. Värvningen av Kristian Ljungblad är en förstärkning av vårt arbete för att nå fram med våra behov och förslag för en hållbar och konkurrenskraftig järn- och stålindustri, säger Annika Roos, vd på Jernkontoret.

Kristian Ljungblad har en gedigen bakgrund från den politiska sfären och i synnerhet från Centerpartiets partiledning. Han har bland annat arbetat på både Statsrådsberedningen och Näringsdepartementet under Alliansregeringen och som pressekreterare åt dåvarande Europaparlamentarikern Lena Ek.

– Kristians erfarenheter från de politiska processerna kommer att bidra till att vi som branschorganisation blir ännu bättre på när och hur vi ska agera, så att vi kan jobba närmare politiken, både i Sverige och inom EU, säger Annika Roos.

– Jag ser mycket fram emot att utveckla Jernkontorets påverkansarbete. Den svenska järn- och stålindustrin spelar en helt avgörande roll för Sveriges konkurrenskraft och ligger verkligen i framkant i klimatomställningen. Det ska bli otroligt spännande att arbeta för rätt villkor för företagen i järn- och stålindustrin, säger Kristian Ljungblad, tillträdande Public Affairs-direktör på Jernkontoret.

Rollen som Public Affairs-direktör är nyinrättad och Kristian Ljungblad kommer att ingå i Jernkontorets ledningsgrupp. Han tillträder tjänsten den 1 september.