Hanna Escobar-Jansson blir ny kommunikationsdirektör på Jernkontoret

Jernkontoret har rekryterat Hanna Escobar-Jansson till ny kommunikationsdirektör med start hösten 2022. I rollen som kommunikationsdirektör kommer hon ta plats i Jernkontorets ledningsgrupp och ansvara för organisationens kommunikationsavdelning.

Hanna Escobar-Jansson, idag kommunikatör med ansvar för politik och opinion, tar över rollen som kommunikationsdirektör för Jernkontoret den 1 september 2022. Foto: Pia Nordlander, Bildn.

Till hösten 2022 kliver Hanna Escobar-Jansson in i Jernkontorets ledningsgrupp som kommunikationsdirektör, med ansvar för kommunikationsavdelningen. Hon ersätter då Maja Boström på positionen.

– Rekryteringen av Hanna till rollen som kommunikationsdirektör är helt rätt. Det var ett stort externt intresse från kvalificerade sökande, men den personen, med rätt kompetens för rollen, fanns redan i vår organisation. Hanna har under det senaste året varit med och lyft kommunikationsavdelningen och Jernkontorets påverkanskraft, säger Annika Roos, vd på Jernkontoret.

Hanna har arbetat med utformning och genomförande av bland annat Jernkontorets valsatsning Ståldialog och projektlett järn- och stålindustrins stora visionsdag Ståldagen. Under ledning av Hanna kommer fokus på opinionsbildning och påverkan att öka ytterligare, parallellt med satsningar för att stärka tillgången till kompetens och employer branding för hela järn- och stålindustrin.

– Hela samhället befinner sig mitt uppe i en enorm omställning. Järn- och stålindustrin har ambitionen och tekniken för att lyckas minska vår klimatpåverkan, men vi behöver också få acceptans för det som krävs och de kompromisser som måste till och därför måste vi berätta berättelsen om den hållbara omställningen av Sverige. Här vet jag att Hanna har både idéerna och förmågan att genomföra de aktiviteter som krävs, säger Annika Roos.

Ett viktigt uppdrag i den hållbara omställningens mitt

– Det här är både ett otroligt viktigt och väldigt roligt uppdrag. Järn- och stålindustrin befinner sig i den hållbara omställningens mitt och att få fortsätta arbetet med det i rollen som kommunikationsdirektör är något jag verkligen värdesätter. Jag ser fram emot att jobba ännu närmare vårt stora nätverk med politiker och kommunikatörer i branschen för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk järn- och stålindustri, säger Hanna Escobar-Jansson, tillträdande kommunikationsdirektör på Jernkontoret.

Innan Hanna började på Jernkontoret arbetade hos som public affairs-konsult på kommunikationsbyrån Diplomat Communications. Hon har sedan tidigare erfarenhet från Regeringskansliet där hon arbetade på Utrikesdepartementet med politiska frågor och handelsfrämjande insatser för svenska företag i utlandet. Hanna har en bakgrund i kommunpolitiken och en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet.

Rekrytering av kommunikatör till kommunikationsavdelningen startar nu

Arbetet med att ersätta Hanna Escobar-Jansson i rollen som kommunikatör inom politik, opinion och kompetensförsörjning kommer att påbörjas omgående.