Succétävlingen CRE8® the Future är tillbaka!

Den 16 november går årets mest kreativa casetävling CRE8® the Future av stapeln på Jernkontoret. De mest kreativa studentlagen tar hem Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kr.

– Vi vill skapa en kreativ process med hjälp av stipendiet. Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi behöver kunna attrahera de allra bästa medarbetarna för att fortsätta leda teknikutvecklingen, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Jernkontoret utlyser för tredje gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet och innovation. Framtidsstipendiet tilldelas de bäst presterande lagen i casetävlingen CRE8® the Future, den 16 november 2018 kl. 13.00-20.00 på Jernkontoret.

Förra året anmälde sig hela 25 studentlag från tolv olika lärosäten i Sverige. Av dem valdes elva lag ut för att delta. Studentlagen får ett verkligt företagscase att lösa och får sedan pitcha sin lösning för en jury. Själva caset ges av ett eller flera stålföretag på plats under tävlingsdagen.

Metoden CRE8® är framtagen av Karlstads universitet som också är processledare under tävlingsdagen.

– Förra årets CRE8® the Future blev verkligen en succé. Att ha tolv olika lärosäten representerade på en och samma tävling är imponerande och det gjorde att Sandvik och SSAB fick helt olika lösningar och med helt olika perspektiv. Det var väldigt kul att få ta del av vad alla studentlag presenterade och jag ser fram emot att se vad nästa gäng kommer att leverera, säger Cindy Bråtenfeldt, en av processledarna från Karlstads universitet på studenttävlingen CRE8® the Future.

Mer information

Du hittar all info och länk till anmälan på jernkontoret.se/framtidsstipendiet2018.

Loggor Cre8, Jernkontoret, KAU

Kontaktpersoner:

Gert Nilson, teknisk direktör Jernkontoret
gert.nilson@jernkontoret.se, 0702530114

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070 206 75 62

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40