Möt stålindustrin i Kungsträdgården!

Den 27 till 29 augusti kommer Jernkontoret att ha en valstuga i stål på plats i Kungsträdgården. Valstugan kommer att besökas av både allmänhet och politiker för att prata om stålindustrins reformförslag inför valet den 9 september.

Stålstugan visades för första gången upp under Almedalsveckan i Visby, där den gästades av hundratals besökare.

– Vi vill visa politikerna att svensk stålindustri är viktig för Sverige, både som jobbskapare och stor nettoexportör, men kanske framförallt för omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Under dagarna kommer stugan även besökas av politiker från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna och Centerpartiet för att medverka i podcasten Synfält Framåt. Podden kommer att direktsändas från Stålstugan. 

Måndag ca 15.00: Emil Källström (C)
Tisdag ca 10.30: Åsa Westlund (S)
Tisdag ca 16.00: Lars Hjälmered (M)
Onsdag ca 14.00: Per Bolund (MP)

Det blir även tävlingar som alla kan delta i där du kan vinna fina priser. Stugan är bemannad av medarbetare från Jernkontoret och Stålbyggnadsinstitutet. Varmt välkomna!

Tid: Måndag 27 augusti – onsdag 29 augusti kl. 09.00-17.00.
Plats: Kungsträdgården.

Fakta Stålstugan

Stålstugan är byggd i duplext rostfritt stål från Outokumpu, ett avancerat höghållfast stål, där Sverige är världsledande med hälften av världsproduktionen. Stålet är underhållsfritt, med en livslängd på mer än 100 år. Stål är dessutom ett 100 procent återvinningsbart material, i evighet.

Stålstugan är formgiven av Björn Hammar som har hämtat inspiration från busstationer som finns runt om i landet. En landsbygd som med sina naturtillgångar lagt basen för det välstånd Sverige har idag. Fasaden på stålstugan har samma material som torntaket på Chrysler Building i New York (Ark. Van Alen). Detta torntak på byggnaden som i år blir 90 år har endast tvättats två gånger, inget annat underhåll krävs.

Läs också

Tolv reformer för gruv- och stålnationen Sverige

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
Anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 08 679 17 10