Stjärnspäckat på Ståldagen 2017

Den 7 november är det dags för Ståldagen 2017 − en heldag med bland andra klimatminister Isabella Lövin, Stockholm Environment Institutes vd Johan Kuylenstierna, Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige och jämställdhetsexperten Amanda Lundeteg. Välkommen!

Några av de medverkande under Ståldagen 2017: Amanda Lundeteg, Johan Kuylenstierna, Isabella Lövin, Svante Axelsson, Naim Josefi samt Anton Schneider och Anja Hellström.

För andra året i rad arrangerar Jernkontoret Ståldagen – en dag som går i stålindustrins visions anda, Stål formar en bättre framtid. I visionen ingår tre åtaganden; Vi leder teknikutvecklingen, Vi föder kreativa individer och Vi skapar miljönytta. Under dagen berörs ämnen som stålindustrins klimatfärdplan, stålets återvinningsbarhet och bidrag till det cirkulära samhället, hur vi kan bli en mer jämställd bransch och hur stålindustrin ska bli mer konkurrenskraftig. Det sistnämnda kommer att diskuteras i form av ett "konkurrenskraftsbattle" där ett politikerlag tävlar mot ett lag med industriföreträdare. La grande finale blir en catwalk i salen där designern Naim Josefi visar upp sin haute couture-klänningar som är tillverkade av ultratunna stålband.

− Ståldagen är en av årets stora höjdpunkter, både för oss i branschen men även för de som möter stålindustrin för första gången. Vi vill bidra till lösningar på gemensamma samhällsproblem, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Ståldagen 2017 äger rum tisdagen den 7 november mellan 09.30 och 17.00 på IVA, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, i Stockholm. Dagsprogrammet följs av en gemensam middag. Ta del av programmet och anmäl dig på jernkontoret.se/staldagen2017.

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070-206 75 62