Stålindustrin välkomnar Industriklivet

– Vi välkomnar den här långsiktiga satsningen som stödjer vår resa mot nollutsläpp. Detta är en bra början för att nå målet. Vi är redan idag en av de mest klimatsmarta industrierna i internationell jämförelse, men det krävs både strukturella förändringar och tekniksteg för att nå hela vägen, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret. 

Isabella Lövin. Foto: Pressbild.

Idag höll klimatminister Isabella Lövin sommartal i Avesta och presenterade 300 miljoner årligen för att minska basindustrins processrelaterade koldioxidutsläpp till 2045.

I juli presenterade stålindustrins företag sin ambition att överlämna en klimatfärdplan till statsminister Stefan Löfven våren 2018. Färdplanen ska beskriva stålindustrins utsläpp, processer och möjliga lösningar för att stålindustrin ska kunna bidra till att nå målet "Fossilfritt Sverige" till 2045.

– Det är viktigt att regeringen förstår hur komplexa stålindustrins processer är och har långsiktighet och konkurrenskraft i fokus på resan mot fossilfrihet. Vi ser fram emot en fortsatt dialog om vilka åtgärder som behöver göras, säger Bo-Erik Pers.

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 08 6791710