Vi välkomnar motion om stärkt konkurrenskraft

Igår var sista chansen för riksdagens ledamöter att lämna motioner, politiska förslag, för året. Jernkontoret vill särskilt välkomna en motion om stärkt konkurrenskraft som Lars Hjälmered (M), Cecilie Tenfjord-Toftby (M) med flera skrivit. 

Motionen beskriver hur betydelsefull industrin och svenskt näringsliv är för jobben och välfärden i Sverige. Förslagen i motionen handlar om att stärka svensk konkurrenskraft genom bland annat bra transporter, forskning och en trygg energiförsörjning.

– Det är oerhört viktigt att stärka svensk konkurrenskraft för jobb och tillväxt i Sverige. Det här är ett steg i rätt riktning, säger Bo-Erik Pers, vd för Jernkontoret, den svenska stålindustrins branschorganisation.

Jernkontoret arbetar för att riksdagen ska anta ett mål för konkurrenskraft, som likt miljömålen styr politiska beslut i en riktning som stärker förutsättningarna för jobb och hållbar tillväxt. Liknande skrivningar finns hos regeringen. Nu hoppas vi inom basindustrin att frågorna tas på allvar och ett mål för stärkt konkurrenskraft införs.

Motion 2015/16:2451: Industri och konkurrenskraft (riksdagen.se)

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör  
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070-206 75 62