Kom och lyssna när Jernkontoret och Fortum anordnar EU-debatt!

Jernkontoret och Fortum anordnar den 8 mars en av årets första Europapolitiska debatter för att diskutera EU:s klimat- och energistrategier för framtiden. Medverkar gör de högprofilerade EU-kandidaterna Tomas Tobé (M), Emma Wiesner (C) och Isabella Lövin (MP). Debatten hålls i Jernkontorets lokaler vid Kungsträdgården i Stockholm, med möjlighet för intresserade att komma och lyssna.  

Med ambitionen att lyfta debatten om framtiden för EU:s klimat- och energistrategier, även efter 2030, har Jernkontoret och Fortum tagit initiativ till en av de första offentliga Europapolitiska debatterna detta valår.  

Fredagen den 8 mars arrangeras en frukostdebatt i Jernkontorets lokaler i Stockholm. Här kan du anmäla dig för att lyssna på plats. 

I panelen medverkar europaparlamentarikerna Tomas Tobé (M), Emma Wiesner (C) samt europaparlamentskandidaten Isabella Lövin (MP).

Moderatorer för debatten är Mosa Alasaly Stigmar, Corporate Relations Director på Fortum Sverige och Kristian Ljungblad, Public Affairs-direktör på Jernkontoret.  

Jernkontoret och Fortum har nyligen släppt varsitt EU-manifest och nu har man valt att arrangera en EU-debatt tillsammans. Hur kommer det sig att man väljer att arrangera en debatt tillsammans?    

– EU:s politik inom klimat och energi formar villkoren för såväl industrisektorn som energiproducenter, vilket i sin tur påverkar svenska arbetstillfällen, konkurrensförmågan och kapaciteten att minska utsläpp. Vi tillsammans ser ett behov av att lyfta dessa frågor högre i den svenska EU-debatten, så att våra nordiska och svenska förutsättningar får större genomslag i lagstiftningen under kommande mandatperiod, säger Kristian Ljungblad, Public Affairs-direktör på Jernkontoret. 

Medverkar på scenen gör också Jernkontorets vd Annika Roos och Peter Strannegård, vd för Fortum Sverige.

Frukostdebatten arrangeras i Jernkontorets lokaler på Kungsträdgårdsgatan 10 i Stockholm men sänds även live och går att ta del av i efterhand. Anmälan för att delta fysiskt och digitalt görs via länken nedan. 

Läs mer och anmäl dig här.  

 

Relaterat: