SSAB:s fossilfria resa väckte nyfikenhet på Teknikmässan

Drygt 1200 åttondeklassare och närmare 500 gymnasieelever deltog på Teknikmässan i Borlänge och intresset för SSAB, och särskilt den fossilfria resan, var stort bland eleverna.

Olivia Westerlund och Sandra Karlberg i SSAB:s monter på Teknikmässan i Borlänge. Foto: Henrik Hansson. Källa SSAB.com.

Den 15 och 16 mars deltog SSAB Borlänge för tionde gången på Teknikmässan. Evenemanget vänder sig dels till alla åttondeklassare i Borlänge och Falun, dels till dem som läser naturvetenskapsprogrammet  och teknikprogrammet på gymnasiet i Dalarna.

Årets evenemang lockade drygt 1200 åttondeklassare och närmare 500 gymnasieelever till Galaxen i Borlänge. Intresset för SSAB bland deltagarna var stort, särskilt bland gymnasieeleverna som hade frågor om Tekniksprånget, sommarjobb, den fossilfria resan och om var i världen SSAB har verksamhet.

SSAB hade sju olika föreläsningstillfällen under de två dagarna och totalt deltog 580 elever i dessa berättar Frida Björnbom, HR-partner och den som ansvarade för SSAB:s medverkan på Teknikmässan.

SSAB hade också en monter på plats där eleverna kunde få uppleva skillnaden mellan mjukt och höghållfast stål och ställa frågor.

– Att SSAB ska medverka i Teknikmässan är en självklarhet då den är ett mycket viktigt forum för att nå ut till dem som är i utbildning idag, både för att väcka intresset för processindustrin och SSAB och att få fler att välja tekniska utbildningar, säger Frida Björnbom och fortsätter:

– Det finns idag en brist på vissa specifika kompetenser, bland annat ingenjörer och vissa positioner inom underhåll. Eftersom vi träffar både högstadieelever och gymnasieelever har vi genom Teknikmässan möjlighet att påverka såväl gymnasieval som fortsatta studier på högskolenivå för väldigt många elever. Vi vill såklart även marknadsföra SSAB som arbetsgivare och visa hur många möjligheter det finns till jobb hos oss, då vi har så många olika yrkeskategorier inom SSAB.

Denna text är ett sammandrag av en artikel från SSAB.
Läs hela artikeln på SSAB:s webbplats.

SSAB-teknikmässa-2.jpg

Olivia Westerlund och Sandra Karlberg visar skillnaden mellan mjuka och höghållfasta stål för en av besökarna i SSAB:s monter. Foto: Henrik Hansson.