Jernkontoret stöttar Bergssektionens fotbollslag på KTH

Genom gemenskap och fysisk aktivitet hoppas Kongliga Bergssektionens fotbollslag bidra till välmående studenter och en positiv utveckling för såväl studier som framtida karriär. Jernkontoret är stolt sponsor till fotbollslaget ”Bergs Jernkrets”.

Guled Elmi (till vänster) börjar sitt andra år på Bergs, medan Sebastian Uhlin (till höger) börjar sitt första år på mastern "teknisk materialvetenskap" (Fjärde året på Bergs). Båda menar de att "fotbollslaget har bidragit till en härlig gemenskap inom sektionen och en bra paus från plugget”.

Samtidigt som det svenska landslaget håller den svenska fanan högt under sommarens världsmästerskap i fotboll, laddar Jernkontoret upp för att följa ett annat favoritlag, nämligen Bergssektionens fotbollslag ”Bergs Jernkrets”.

Jernkontoret lämnar mindre ekonomiska bidrag till ett fåtal utvalda organisationer som har ett viktigt syfte och som överensstämmer med Jernkontorets verksamhet och grundläggande värderingar. Kongliga Bergssektionen – "Bergs" – tillhör den utvalda skaran. Sektionens fotbollslag startade upp och gjorde sin första säsong 2021, där de spelat matcher mot studenter från flera andra universitet, bland annat Chalmers och Linköping. Sedan säsongen 2021 är Jernkontoret stolt samarbetspartner och supporter till dessa duktiga ”lirare”.

– Studenterna på Bergs är förhoppningsvis våra blivande kollegor inom järn- och stålindustrin och vi stöttar gärna fotbollslaget för att främja välmående studenter. Den fysiska aktiviteten och gemenskapen i ett fotbollslag kan bidra till att göra studierna både lättare och roligare, säger Jernkontorets kommunikationsdirektör Hanna Escobar-Jansson.

Bergssektionen organiserar studenter vid civilingenjörsprogrammet Materialdesign vid Kungliga Tekniska högskolan, en av de för järn- och stålindustrin viktigaste utbildningarna.

Vid sidan av studierna utgör Bergssektionen också en viktig faktor som underlättar, skapar glädje och gemenskap för studenterna. Sektionens fotbollslag har syftet att engagera och aktivera studenter från alla årskurser.

– Samarbetet med Jernkontoret har spelat en avgörande roll för vårt lag. Tack vare det stöd vi har fått från Jernkontoret har vår verksamhet kunnat fortsätta med träningar och matcher på bästa sätt. Bergssektionens fotbollslag grundades som ett svar på de utmaningar som de tuffa Covid-åren medförde. Vårt mål är att erbjuda studenter en gemenskap där rörelse och sport står i centrum. Vi strävar efter att samla både nya studenter och de som snart ska kliva in i industrin. Detta, i sin tur, kan bidra till positiv utveckling både i studenternas studier och framtida karriärer, säger Julius Modin, lagledare och kapten för Bergs Jernkrets.

På fotbollsplanen har säsongen 2023 inte börjat på bästa sätt, men efter några inledande missräkningar har laget lyckats vända trenden och ser positivt på fortsättningen – där målens betydelse snarare ska skapa en meningsfull gemenskap i laget än bara siffror på en resultattavla.

– Senast vann vi vår seriematch med 4-3 i målskillnad. Självklart är vår förhoppning att vi kan fortsätta med vinster och förhoppningsvis klättra upp i toppen av tabellen. Trots detta är vårt huvudsakliga mål inte att vinna serien. Som lagkapten är min förhoppning att vi kan engagera så många nya studenter som möjligt, att fler deltar i våra träningar och matcher. Om detta sedan resulterar i vinster är det såklart en extra bonus, säger Julius Modin.

Bergssektionens fotbollslag hoppas kunna locka flera fotbollsintresserade – från industrins sida - att engagera sig i laget. Gärna via olika samarbeten, studiebesök, eller andra aktiviteter som leder till ett utbyte av erfarenhet och kunskap. Låter detta som ett initiativ ditt företag är öppen för? Kontakta då Julius Modin juliusmo@kth.se eller läs mer och följ fotbollslagets framgångar på deras Instagram-sida.

På Jernkontorets webbplats går det att läsa mer om vilka initiativ organisationen stödjer.