Dags att nominera till Stålbyggnadspriset

Senast den 17 april ska nomineringar till Stålbyggnadspriset 2023 vara inskickade. En jury utser ett byggnadsverk där stål har använts i konstruktionen på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt. Priset är instiftat av Stålbyggnadsinstitutet.

Stålbyggnadsinstitutet delar vartannat år ut Stålbyggnadspriset till ett byggnadsverk där stål har använts i konstruktionen på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt.

Syftet med Stålbyggnadspriset är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Priset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag som utnyttjar stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.

Vilka projekt kan nomineras?

  • Alla slags byggnadsverk kan nomineras (broar, kontorshus, bostadshus, industribyggnader, arenor, med mera).
  • Nominerade projekt ska ha en stålkonstruktion som är nydanande i sitt utförande. En jury kommer att bedöma funktion, form, material, ekonomi och teknik.
  • Nominerade projekt ska vara byggda i Sverige under de senaste tre åren och vara färdigställda före den första april 2023.

Vinnaren av Stålbyggnadspriset 2023 kommer att presenteras på Stålbyggnadsdagen den 19 oktober i Stockholm.

Mer information och länk till nomineringsformulär:

www.sbi.se/stalbyggnadspriset-2023

 

Tidigare års pristagare:

stålbyggnad-tidigare.jpg