Alleima förvärvar Söderfors steel

Alleima har meddelat att de förvärvar Söderfors Steel. Alleima får med detta möjlighet att tillverka stång i klena dimensioner i avancerade material som till exempel används inom segmenten medicinteknik och flyg.

Göran Björkman, vd och koncernchef på Alleima välkomnar Söderfors Steel till Alleimakoncernen. Förvärvet förväntas vara klart under första halvåret 2023. Foto: Alleima och Söderfors Steel.

Alleima meddelade den 20 april 2023 att de har tecknat ett avtal om att förvärva det svenska bolaget Söderfors Steel Operations AB med produktionsanläggning i Söderfors.

För närvarande är Söderfors Steel en legotillverkare till Alleima och andra kunder. Genom förvärvet kommer Alleima att, inom sin egen koncern, kunna tillverka stång i klena dimensioner, exempelvis stång med en diameter mindre än 80 millimeter i avancerade material som nickelbaslegeringar och omsmält rostfritt stål.

– Viktiga drivkrafter i vår strategi för lönsam tillväxt inkluderar att vinna affärer och marknadsandelar inom de snabbväxande segmenten medicinteknik och flyg. Förvärvet av Söderfors Steel gör att vi ytterligare kan bredda vårt erbjudande inom dessa segment genom att addera kompletterande kapabiliteter, vilket möjliggör expansion till flera nya produktapplikationer inom attraktiva nischer. Jag välkomnar Söderfors Steel till vår koncern, säger Göran Björkman, vd och koncernchef på Alleima i ett pressmeddelande.

Produktionsanläggningen och huvudkontoret för Söderfors Steel är beläget i Söderfors i Uppland och har cirka 50 anställda. Under 2022 hade Söderfors Steel en omsättning om cirka 145 miljoner kronor. Bolaget kommer att rapporteras inom Alleimas division Tube.

Transaktionen förväntas vara slutförd under det första halvåret 2023.

Läs Alleimas pressmeddelande (alleima.com)