Jernkontoret stödjer Bergs Jernkrets

Fotbolls-EM och fina landslagsprestationer i all ära, men vi på Jernkontoret har ett favoritfotbollslag som ännu inte har nått de stora arenorna och tv-sändningarnas rampljus, nämligen Bergssektionens nystartade fotbollslag "Bergs Jernkrets".

Jernkontoret lämnar mindre ekonomiska bidrag till ett fåtal utvalda organisationer som har ett viktigt syfte och som överensstämmer med Jernkontorets verksamhet och grundläggande värderingar. Kongliga Bergssektionen – "Bergs" – tillhör den utvalda skaran.

Bergssektionen organiserar studenter vid civilingenjörsprogrammet Materialdesign vid Kungliga Tekniska högskolan, en av de för järn- och stålindustrin viktigaste utbildningarna.

Bergssektionen underlättar, skapar glädje och gemenskap för studenterna. Till exempel har sektionen ett nystartat fotbollslag med syfte att engagera och aktivera studenter från alla årskurser.

– Forskning visar tydligt att fysisk aktivitet motverkar psykisk och fysisk ohälsa och särskilt nu under pandemin har fotbollen och utomhusgemenskapen en viktig uppgift att fylla för att öka studenternas välmående. Jernkontoret vill bidra till detta och är från och med säsongen 2021 stolt sponsor av fotbollslaget Bergs Jernkrets, säger Maja Boström, kommunikationsdirektör på Jernkontoret.

Bergs-Jernkrets3.jpg

– Vi är väldigt tacksamma för stödet från järn- och stålindustrin genom Jernkontoret. Och vi är förstås glada att knyta kontakter med stålindustrin redan nu under studietiden. Intresset att delta i laget är dessutom stort, vi har spelare från ALLA årskurser och även utbytesstudenter, säger Julius Modin, lagledare och kapten för Bergs Jernkrets.

Den 6 juni var det seriepremiär och Bergs Jernkrets mötte laget FONClBrISCHP BK, vilket bestod av kemi-teknologer från både Linköping och Chalmers (enligt uppgift är lagnamnet sammansatt av de mest elektronegativa ämnena i periodiska systemet).

Nedan beskriver kapten Modin Bergs Jernkrets första match:

Nationaldagen, den 6 juni, var en historisk dag för Bergs Jernkrets då laget spelade sin första match. I premiären mötte vi ett annat teknolog-lag som hette FONClBrISCHP BK. Matchen blev ett riktigt derby, nämligen bergsmän mot kemister!

Matchen resulterade i succé! Bergsmännen krossade kemisterna med hela åtta mål mot ett. Med det resultatet har Bergs Jernkrets tagit serieledning och ser fram emot en fortsatt lyckad säsong!

Målskyttar: Sebastian Uhlin (B20), Jonathan Garte (B20), Marcus Storne (B20), Dennis Ekman (B18), Sebastian Lindfors (B18), Simon Garpenquist (B18)

Sebastian Uhlin, som nyligen blev klar med sitt första år på utbildningen, skrev under matchen in sig i historieböckerna. Med sitt mål blev Uhlin lagets första målskytt! Utöver att spela i Bergs Jernkrets är även Sebastian aktiv i Kongliga Bergssektionens mottagning som phadder.

Laget vill tacka Jernkontoret för den tröjspons som lett till lagets fina matchtröjor.

Bergs-Jernkrets2.jpg

Sebastian Uhlin blev Bergs Jernkrets första målskytt i premiärmatchen den 6 juni.


Följ Bergs Jernkrets i sociala medier:

instagram.com/bergsjernkrets

facebook.com/BergsJernkrets