"Vi har en jättefördel i Sverige, vi lär tidigt våra elever att problemlösa och tänka själva"

Industriföretaget Suzuki Garphyttan (SG) har funnits i Sverige i över 100 år. Deras största marknad har länge varit bilindustrin till vilka de producerat tråd som används i motorer. Nu siktar företaget in sig på framtiden genom att fokusera på nya arbetssätt, produkter och branscher.

Malin Hallberg. Foto: Suzuki Garphyttan.

När bilindustrin nu ställer om till el- och hybridmotorer tar även Suzuki Gaprhyttan chansen att bredda verksamheten och hitta nya branscher.

— Just nu är vi inne på en utvecklingsresa där vi fokuserar vår energi på våra ledare och medarbetare men vi söker också nya människor som vill utmana och som brinner för innovation. Vi jobbar mycket med att utveckla befintliga produkter men också produkter för helt nya applikationer, säger Malin Hallberg på Suzuki Garphyttan.

Malin Hallberg är materialingenjör i grunden och har doktorerat i metallurgi. Nu jobbar hon som kvalitetsansvarig på Suzukia Gaprhyttan globalt. Inom ramen för informationskampanjen #stålnytta berättar hon med stolthet om företagets nya produkter som gör nytta genom att både förbättra i stort och gör andras applikationer mer hållbara.

Ta del av hela intervjun med Malin Hallberg inom ramen för informationskampanjen #stålnytta.#stålnytta-web-svart.png