Intensiv tävling om återanvändning av stål

Den 21 januari går startskottet för "Steel Race Reuse – 72h", en arkitekttävling arrangerad av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) och Sveriges Arkitekter. Uppdraget är att på 72 timmar formge en entré till Arkitekturgalan 2019 i Stockholms Konserthus.

Foto: byggahallbart.se/steelracereuse

Stål är världens mest använda metalliska material och utgör del av stommen i de flesta byggnationer. Det finns flera tydliga miljöfördelar med att använda stål som byggnadsmaterial och det gynnar en cirkulär ekonomi.

I syfte att uppmärksamma hållbarhetsaspekten med att använda stål i byggande anordnar Stålbyggnadsinstitutet (SBI) i samarbete med Sveriges Arkitekter en ny typ av tävling för arkitekter; Steel Race Reuse – 72 h.

Tävlingen  är öppen för arkitekter och arkitektstuderande som är medlemmar i Sveriges Arkitekter. Tävlingen startar klockan 17.00 den 21 januari med att tävlingsprogram och introduktionsfilm publiceras på webb och i sociala medier. Därefter har deltagarna 72 timmar på sig för att formge en galaentré till Stockholms Konserthus vid Hötorget.

Vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras, för att fungera som en entré till Arkitekturgalan 2019 som äger rum den 19 mars i Konserthuset. Dessutom kommer 40 000 kronor att fördelas mellan de två eller tre bästa bidragen.

Mer information om tävlingen: byggahallbart.se/steelracereuse


Initiativet Stål bygger en hållbar framtid drivs av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) för att lyfta fram stålets roll i samhällsbyggandet. På webbplatsen byggahallbart.se kan du ta del av aktiviteter och information som berör stålets miljöfördelar, gestaltningsfrihet och framtida möjligheter.