Uddeholm lockar unga med LAN-party

Under allhelgonahelgen hålls Steelgames 2017, ett LAN-party som förväntas locka hundratals spelintresserade ungdomar till Hagfors. Bakom evenemanget står Uddeholms AB och Hagfors kommun.

Utvecklingen inom stålindustrin går mot digitalisering, automation och en allt snabbare teknikutveckling.

– Vi befinner oss just nu i början av ett stort teknikskifte och vi behöver få in ny kompetens inom nya områden. Steelgames öppnar förhoppningsvis dörren för fler att upptäcka vilken intressant arbetsplats Uddeholm är, säger Ellen Myrén Scott som är HR-direktör på Uddeholm.

I går (26 september) öppnade anmälan till Steelgames 2017. Spelen kommer att pågå mellan 3 och 5 november i Uddeholm Arena. Arrangörerna vill locka 400 spelsugna ungdomar från tretton år och uppåt till Hagfors. Det segrande e-sportlaget vinner 30 000 kronor. Totalt finns det 50 000 kronor i prispengar. 

– Vi interagerar med ungdomar i många olika sammanhang och det här tror vi är ett bra sätt att få kontakt med den intressanta gruppen e-sportintresserade, säger Boo Rundqvist, som arbetar med strategisk kompetens och employer branding på Uddeholm.

Idén med att anordna Steelgames väcktes i ledningsgruppen för drygt ett år sedan och redan förra sommaren anställdes Eric Schadewitz, Albin Dunby och Rickardh Dahlén, för att utforma och planera evenemanget. Under den gångna sommaren har de arbetat med att detaljplanera LAN-partyt.

– Vi är väldigt glada över att Hagfors kommun har ställt sig positiva till vårt initiativ och att vi kan göra detta tillsammans, avslutar Ellen Myrén Scott som ser fram mot Steelgames och hoppas att det ska bli årligt evenemang.

Fakta om e-sport

E-sport (elektronisk sport) är ett samlingsnamn för tävlingar som utförs i en virtuell miljö, till exempel på datorer eller spelkonsoler. De tävlande spelar mot varandra via internet, eller som i Steelgames fall via lokalt nätverk, så kallat LAN. 

Enligt Svenska E-sportföreningen finns globala data som visar att 191 miljoner människor världen över spelar eller följer e-sport mer än fyra dagar per vecka och av dessa är nära 30 procent kvinnor.

Kontaktpersoner:

Ellen Myrén Scott, HR-direktör, Uddeholms AB
ellen.scott@uddeholm.com, 073 274 61 63

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070 206 75 62