Smarta stål är framtiden

Idag hålls High Tech Steel Conference – en konferens som samlar ledande forskare, innovatörer och entreprenörer för att prata om trender och senaste nytt om teknik och innovationer i avancerade stål.

Gert Nilson är teknisk direktör på Jernkontoret och en av huvudtalarna på Triple Steelix konferens HTSC 2017 i Falun.

Triple Steelix 2.0 arrangerar idag konferensen High Tech Steel Conference, HTSC 2017, i Falu gruva. Jernkontorets tekniske direktör, Gert Nilson är en av huvudtalarna. Titeln på Gert Nilsons föredrag är ”Steel – an exciting material for the future”. Han tar bland annat upp några exempel på ett par spännande framtida tillämpningar av stål.

– Jag tror att framtiden kommer att handla om pulverteknik och digitalisering, till exempel SSAB SmartSteel-konceptet. Hållbarhet är ett nyckelord, all utveckling måste gå i en hållbar riktning, säger Gert Nilson.

Det var många talare som delade med sig av erfarenheter från olika typer av innovations- och utvecklingsprojekt. Chris Millward på Voestalpine, berättade till exempel om utvecklingen av högteknologiskt stål för pappersindustrin.

– Millward hade ett intressant budskap, att vi ibland måste vara modiga att konkurrera med kunderna. Enligt honom kan konkurrens med kunderna driva utvecklingen framåt om man gör man det på rätt sätt.

Konferensen var fullsatt och uppskattad.

– Deltagarna är intresserade, framåtblickande och det är en vänlig och öppen stämning, avslutar Gert Nilson.

Föredrag och filmer från konferensen kommer inom kort att publiceras på konferenswebben, www.htsc.se

 

Kontaktpersoner:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 08 679 17 10

Gert Nilson, teknisk direktör
gert.nilson@jernkontoret.se, 08 679 17 05