Manifestation för forskning och vetenskap

Jernkontoret stödjer March for Science, en manifestation för forskning och vetenskap och mot ”alternativa fakta” och falska nyheter. Du är också välkommen att delta!

På lördag den 22 april äger March for Science rum i mer än 500 städer runt om i världen. Det är en partipolitisk obunden manifestation för forskning och vetenskap och mot ”alternativa fakta” och falska nyheter.

Initiativet kommer från USA. I Sverige hålls manifestationen i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå och Luleå.

March for Sience tar ställning för forskningen och vill visa vad som gör vetenskapen unik som kunskapskälla, lyfta fram vikten av källkritik och acceptans för oliktänkande och ifrågasättande.

Jernkontoret och den forskningsintensiva svenska stålindustrin stödjer manifestationen i förhoppning om att den blir ett viktigt steg för att stärka användningen av forskningsbaserad kunskap i alla delar av samhället. Stålindustrins vision är att ständigt utmana teknikens gränser för att skapa en bättre framtid.

– En sak vi vill uppnå är att beslutsfattare, inte minst politiker, ska kunna skilja fakta och vetenskap från tyckande och önsketänkande när de fattar viktiga beslut, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Välkommen att delta i March for Sience den 22 april!

Program och anmälningsformulär hittar du på marchforscience.se

Se även: 

Kontaktpersoner:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 08 679 17 10

Gert Nilson, teknisk direktör
gert.nilson@jernkontoret.se, 08 679 17 05