Stålklänning inviger Modeveckan

När Stockholms modevecka inleds nästa söndag av designern Naim Josefi kommer vi bland annat kommer att få se en klänning gjord av stålpaljetter tillverkade av Voestalpine Precision Strip i Munkfors.

Bild från Naim Josefis Instagram-konto.

Efter årets modevecka kommer smala band att ha en ny innebörd inom mode. Tidigare har det kanske handlat om axelband eller mönstrat tyg, men nu gör kallvalsade tunna stålband från Voestalpine Precision Strip i Munkfors entré på catwalken.

– Vi kommer att dra på med stora pr-svängen för att visa att stål och band från Munkfors kan komma till användning inom en rad nya områden, säger Göran Jansson, vd på Voestalpine Precision Strip, till Nya Wermlands Tidning

Bakom designen står den framgångsrika designern och Project Runway-vinnaren Naim Josefi. För Naim är det viktigt med hållbarhet inom modeindustrin och han arbetar därför gärna med material som går att återvinna, exempelvis stål. Tidigare har han bland annat designat ett par 3D-printade skor av återvunnet stål till Lady Gaga.

– Stål är fullt återvinningsbart och har egenskaper som gör att jag kan skapa exklusivt mode som världen aldrig sett förut, säger Naim Josefi.

Modeveckan inleds söndagen den 29 januari kl. 14.00 på Berns i Stockholm.

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070 206 75 62