Extra utlysning av stipendier för högskolestudier

Stiftelsen Löwensköldska fonden har beslutat om en extra utlysning. Stipendiet kan sökas av studerande vid Bergsskolan i Filipstad, Luleå tekniska universitet eller Materialdesignprogrammet på KTH.

Stiftelsen Löwensköldska fonden förvaltas av Jernkontoret. Avkastningen ska gå till studerande från Kopparbergs, Västmanlands, Örebro, Gävleborgs och Värmlands län som bedriver studier med bergsvetenskaplig inriktning vid Bergsskolan i Filipstad, Luleå tekniska universitet samt Materialdesignprogrammet på KTH/Högskolan Dalarna. 

– Vi såg att det fanns en möjlighet att göra en extra utlysning. Syftet med fonden är att underlätta ekonomiskt för dem som läser de utbildningar som stålindustrin efterfrågar. Så här i terminstartstider så tror jag att utlysningen är varmt välkommen, säger Håkan Öjerbring som administrerar stipendiefonder som Jernkontoret förvaltar.

Ansökningar till den extra utlysningen ska vara insända till Jernkontoret senast 20 oktober.

Under 2016 delades sammanlagt 25 000 kronor ut fördelat till fem personer.

Stiftelsen Löwensköldska fonden grundades den 9 augusti 1817 av Västerbergslagens masugnsägare och utökades samma dag genom donation av dåvarande presidenten i Kongl Bergskollegium, friherre S Löwensköld, och senare genom årliga inbetalningar av masugnsägare i Kopparbergs och Västmanlands län samt donationer.

Kontaktperson:
Håkan Öjerbring, forskningsekonom
08 679 17 19, hakan.ojerbring@jernkontoret.se