Sveriges största entreprenörstävling avgörs i Almedalen

Visby förvandlas till Sveriges Silicon Valley under Almedalsveckan. Under två dagar flyttar 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag in i Industriområdet tillsammans med Industrin tar matchen. Årets startupbolag och Årets tillväxtbolag 2016 ska utses i Serendipity Challenge.

Tävlingen arrangeras av Serendipity-gruppen tillsammans med Industrin tar matchen och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket värde 200 000 och en resa till Silicon Valley. Tävlingen är öppen för bolag från hela Sverige och alla branscher. Anmälan öppnar den 18 april.

− Sverige har ett brett spektra av exceptionella bolag vars innovationer och affärsidéer har enorm potential. I en tävling av den här karaktären får de dels möjlighet att utmärka och presentera sig inför entreprenörer och investerare som har gjort en liknande resa, dels visa upp sig på Sveriges största och viktigaste arena för politik, industri och allmänhet, säger Saeid Esmaeilzadeh, serieentreprenör och juryordförande i The Serendipity Challenge.

Av alla inkommande bidrag i tävlingen väljer en expertpanel ut 50 bolag som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer att få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade investerare, entreprenörer och innovationsexperter och på tisdag eftermiddag den 5 juli koras ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”.

När? 4-5 juli

Var? Industriområdet, St:Hansgatan/Trappgränd, Visby

 

ITM logo

 

Om Industrin tar matchen
Industrin tar matchen vill tydliggöra industrins betydelse för den svenska välfärden. Bakom initiativet står 13 industriorganisationer, bland andra Jernkontoret. 

Kontaktpersoner:

Omid Ekhlasi, tävlingschef, Serendipity Challenge
+46 735 252 509, omid@sdip.se

Anna Lööf, Teknikföretagen, Industrin tar matchen
+46 725 232 580

Bodil Sidén, Livsmedelsföretagen, Industrin tar matchen
+46 703 412 604