Patrik Carlén ny energispecialist på Jernkontoret

Vi säger varmt välkommen till vår nya medarbetare Patrik Carlén.

Patrik kommer närmast från Vattenfalls avdelning för koncernstrategier, där han de senaste sex åren jobbat med långsiktiga energimarknadsprognoser. På Jernkontoret kommer han främst att arbeta med energi- och klimatfrågor.

Varför vill du engagera dig i svensk stålindustri?
− Jag har arbetat 18 år inom energibranschen och vill nu jobba med den svenska stålindustrin då jag har ett stort intresse av teknik och möjligheterna för svensk stålindustri att hävda sig globalt.

Vad är det bästa med den svenska stålindustrin?
− Att man inom flera områden är ledande internationellt, speciellt inom resurseffektivitet och miljöpåverkan men även att man var tidigt ute med specialprodukter som t.ex. höghållfasta stål.

Vilken anser du är svensk stålindustris största utmaning framöver?
− Att fortsätta behålla den ledande positionen och att kunna växa i en allt mer globaliserad marknad, där utvecklingen i Asien och då främst i Kina kommer att ha stor betydelse.

Vad gör du när du inte jobbar?
− Förutom att umgås med min familj så gillar jag att träna och vara ute i naturen samt att fotografera. Min största hobby är dock att köra min motorcykel (Ducati Panigale), både på bana och landsväg när det är säsong för detta.

Kontaktperson:

Helén Axelsson, chef för Energi- och miljöavdelningen
helen.axelsson@jernkontoret.se, 08-679 17 39