Vätgastankstation invigd i Sandviken

Igår invigdes Sveriges fjärde och Sandvikens första tankstation för vätgas. Att öka användningen av vätgasdrivna bränslecellsfordon, där utsläppen endast är vatten, är ett av Sandviks många initiativ för ett grönare och mer hållbart samhälle. 

Vätgasmacken är ett samarbete mellan Sandvik Materials Technology, AGA Gas och Sandvikens kommun.

– För Sandvik är det viktigt att bidra till en bättre och mer hållbar värld och genom vår unika materialkompetens kan vi göra stor skillnad när det gäller energi- och klimatutmaningarna. Förhoppningen nu är att andra berörda aktörer ansluter sig som partners så att vår region kan bli ännu grönare. Det är svårt att förändra världen på egen hand, men tillsammans kan vi göra skillnad, säger Petra Einarsson, vd för Sandvik Materials Technology.

Tomas Kärnström, Petra Einarsson, Stefan Peterson

Invigning: Tomas Kärnström, orförande Sandvikens kommun, Petra Einarsson, vd Sandvik Materials Technology och Stefan Peterson, chef AGA Gas Sverige.

– Det är med stor stolthet vi inviger Sveriges fjärde vätgastankstation – och landets första utanför storstadsregionerna. Det här är resultatet av ett unikt samarbete mellan industri och offentlig sektor och för Sandviken som modern industristad betyder det här oerhört mycket – både för vår gemensamma miljö och ur ett tillväxtperspektiv, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070 206 75 62