En vilja av stål tog hem segern i Stålbucklan

Stämningen var på topp i Stora Mossens ishall när finalen i Stålbucklan spelades i söndags. Ångermanland vann årets upplaga av turneringen, tjejernas motsvarighet till killarnas TV-pucken. 

Jernkontoret, Järnkoll, studenter från KTH och Svenska Ishockeyförbundet deltog under Stålbucklans slutspel, 4–6 december på Stora mossens IP i Stockholm.

I Stålbucklans final möttes Ångermanland och Skåne i en spännande och jämn match. De två bästa lagen fightades in i det sista, men Ångermanland tog till slut hem segern med 3-2. Finalmatchen livesändes på SVT Play.

Bo-Erik Pers, vd för Jernkontoret, delade ut guldmedaljerna efter finalen tillsammans med Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet. Bronsmedaljerna tog Stockholm hem efter att ha slagit Uppland-Södermanland med hela 5–0.

Jernkontorets vd Bo-Erik Pers delade ut guldmedaler till laget från Ångermanland.

Stålbucklan är Sveriges största hockeyturnering för flickor i åldrarna 14–16 år. Jernkontoret startade turneringen 2006, men sedan tre år är det en riksomfattande distriktslagsturnering i regi av Svenska Ishockeyförbundet med Jernkontoret som huvudsponsor.

– Vi engagerar oss för att attrahera morgondagens medarbetare till vår industri. Precis som idrotten söker vi de bästa. Ska man bli bäst i världen krävs en vilja av stål och det är precis det vi uppskattar, säger Bo-Erik Pers.

Jernkontoret fanns på plats under slutspelet hela helgen och arrangerade tipspromenad och foto-tävling. Lars Ragnarsson från programmet Järnkoll och studenter från KTH mötte hockeytjejer och publik i entréhallen, som blev en naturlig mötesplats för deltagare, funktionärer, publik och titelsponsorn Jernkontoret. På lördagskvällen höll Lars Ragnarsson en föreläsning för cirka 150 intresserade åhörare om materialdesign, ingenjörskap och kreativitet. Den tvåfaldiga OS-medaljören Erika Holst, som till vardags arbetar på Svenska Ishockeyförbundet, medverkade också under föreläsningen.

– Intresset för stålindustrin och materialdesign var stort, jag hoppas att vi har gjort några tillräckligt nyfikna för att söka sig till våra utbildningar, säger Lars Ragnarsson.

 

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationschef
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070-206 75 62