Ny utställning om metaller vid Falu Gruva: Lilla Gruvbyn

Den 15 juni är det premiär för sommarutställningen ”Lilla Gruvbyn”. Utställningen bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje och består av elva små stugor på gruvmuseets innergård.

Varje stuga representerar en metall eller mineralisk produkt som under årens lopp har utvunnits i Falu Gruva, exempelvis koppar, järn, bly, silver och svavel. I stugorna erbjuds fakta, experiment och sagor för alla åldrar.

Lilla Gruvbyn har i år öppet till den 30 september. Utställningen kommer att visas ytterligare två säsonger och vidareutvecklas under dessa år.

Falu Gruva har producerat utställningen som sponsras av Ljungbergsfonden, SSAB, Triple Steelix, SCDA Scandinavian Copper Development Association, Falu Energi & Vatten, MITF Metal Information, Ramböll, Akademibokhandeln, IR.skylt och Falu Rödfärg.

Falu Gruva samarbetar med MITF Metal Information, som är ett forum för metallfrågor där Jernkontoret och de andra metallbranscherna är representerade. Syftet med MITF är att sprida kunskap om metaller och deras påverkan på miljön. MITF kommer i samband med invigningen av Lilla Gruvbyn att lansera sin nya broschyr, ”Metaller - i samhälle och miljö”.

Sophie Carler från Jernkontoret medverkar vid press- och sponsorträffen, torsdagen den 13 juni kl 14.00 i museet vid Falu Gruva.

Falu Gruvas pressinbjudan (mynewsdesk.com)

Broschyren "Metaller - i samhälle och miljö" (pdf, 4,8 Mb)

För ytterligare information:

Sophie Carler, energi- och miljöavd.
sophie.carler@jernkontoret.se, tel 08 679 17 18