Mina beställningar

Varukorgen är tom

Summa:

SEK

Powder metallurgy in Sweden. 100 years of development

2022. Inbunden. 432 s. Ill. Jernkontorets bergshistoriska skriftserie nr 52.

Pris (SEK): 250:-

"Powder Metallurgy in Sweden 100 Years of Development" är skriven på engelska och beskriver pulvermetallurgi i Sverige och dess tekniska utveckling under 100 år.

Boken berättar om de första försöken och experimenten i Sverige med pulvermetallurgi på 1920-talet och de steg som tagits fram till idag. Den presenterar även hur individuella uppfinningar och entreprenörskap banade väg för svenska företag att bli pionjärer inom tekniken och hur ledarskapet har bibehållits under ett sekel till en situation med världsomspännande tekniskt rykte och starka marknadsandelar.

Boken är sammanställd av flera författare med lång och omfattande erfarenhet av alla aspekter av pulvermetallurgi som omfattar allt ifrån hårdmetall, strukturella sintrade komponenter, varmisostatiskt pressat stål (HIP-stål), diamantverktyg till den nyaste grenen inom branschen AM (additiv manufacturing).

På Jernkontorets Youtube-kanal finns intervjuer med Olle Wijk, Kerstin Fernheden, Jan Tengzelius, Björn Uhrenius och Annika Strondl som berättar om boken.