Framtidsstipendiet 2019 – CRE8® the Future

Nu är det dags att anmäla sig till årets roligaste tävling i kreativitet CRE8® the Future. Tävlingen går av stapeln den 15 november och de tre bästa lagen tar hem Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kronor.

Framtidsstipendiet 2019

Jernkontoret utlyser för fjärde gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Framtidsstipendiet tilldelas de bäst presterande studentlagen i casetävlingen CRE8® the Future, som äger rum den 15 november 2019 kl. 13.00-20.00 på Jernkontoret i Stockholm.

Förutsättningar för att delta

  • Laget ska bestå av minst en ingenjörsstudent och en ekonomistudent, övriga deltagare ska vara studenter eller doktorander inom valfri disciplin. Laget ska bestå av minst fyra och max fem medlemmar samt vara mixat, dvs. bestå av fler än ett kön.

  • Vid fler än åtta anmälda lag väljer juryn ut de lag som visar upp störst disciplinär mångfald. Juryn premierar att lagmedlemmarna kommer från fler än ett lärosäte och har olika utbildningsinriktningar.

  • Ett lag får innehålla max två personer som tidigare har tävlat i CRE8® the Future.

Så här går det till

När du har anmält ditt lag får en bekräftelse på om ditt lag får delta senast den 25 oktober. Ditt lag ska vara på plats på Jernkontoret kl. 13.00 den 15 november. På plats får lagen ett verkligt företagscase att lösa samt övning i presentation, så kallad pitchträning

Under tre timmar får lagen tillsammans komma fram till sin lösning som sedan presenteras för en jury. När alla lag har presenterat sin lösning utser juryn de vinnande lagen. Därefter bjuds alla deltagare på mingel och tilltugg i Jernkontorets lokaler, med möjlighet att lära känna stålindustrins företrädare.

Läs mer om tävlingen under Framtidsstipendiet 2018.

Vinstsummor

Vinstsummorna är enligt följande:

Första plats: 250 000 kronor
Andra plats: 100 000 kronor
Tredje plats: 50 000 kronor

Vinstsummorna delas lika mellan lagmedlemmarna.

Anmälan

Anmälningstiden för 2019 års tävling har löpt ut.

Bra att veta

Vid sjukdom kan lagmedlemmar ersättas om laget fortfarande uppfyller ovanstående krav.

Lagmedlemmarna kommer att filmas, fotas och eventuellt intervjuas under tävlingens gång och materialet publiceras bland annat i Jernkontorets egna kanaler. Media inbjuds också till tävlingen.

Framtidsstipendiet delas ut under Ståldagen den 3 december i Stockholm. 

Vid frågor, kontakta gärna:

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40