Framtidsstipendiet 2018 - CRE8® the Future

Årets roligaste kreativa tävling, CRE8® the Future, gick av stapeln den 16 november och de tre mest kreativa lagen tog hem Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kr.

Vinnarlaget 2018, "Isteel": Erik Svenstrup från Lunds tekniska högskola, Sheva Rostam från Linnéuniversitetet samt Herman Eklund och Saam Cedighi från Linköpings universitet.

Jernkontoret utlyste under hösten 2018 för tredje gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa personer till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Den 16 november gick casetävlingen CRE8® the Future av stapeln på Jernkontoret. På prispallen hamnade:

Plats 1 –  250 000 kr – Isteel från Linköpings universitet, Lunds tekniska högskola och Linnéuniversitetet

Med bas i FN:s globala hållbarhetsmål tar SteelChoice fram den verkliga kostnaden för olika val av (stål)material. Det gör det lättare för beslutsfattare globalt att välja och motivera högre kvalitet och längre livslängd – till fördel för nuvarande och kommande generationer. 

Plats 2 – 100 000 kr – Steeling the Show från Lunds Universitet och Stockholms Universitet

Steeling the Show skapar en folkrörelse kring det svenska hållbara stålet. Ett chip som genererar data över tid gör så att såväl högkvalitativt och helt återvinningsbart stål som såpan Planet Steel på Netflix blir en succé.  

Plats 3 – 50 000 kr – Software Up There från Uppsala Universitet och Umeå Universitet

Software up There tog oss från Flemingsberg till den globala Stålalliansen och en ny expertgrupp som gör att upphandlingar baserade på hållbarhet och livslängd blir normen. 


Reportagefilm från CRE8® the Future 2018.

 

Segerintervju med vinnarlaget Isteel: Saam Cedighi, Sheva Rostam, Erik Svenstrup och Herman Eklund.

Läs också: Studentlag från Linköpings universitet, Lunds Tekniska Högskola och Linnéuniversitetet vinnare av Framtidsstipendiet 2018

Kontaktpersoner:

Gert Nilson, teknisk direktör Jernkontoret
gert.nilson@jernkontoret.se, 0702530114

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40

Loggor Cre8, Jernkontoret, KAO