Framtidsstipendiet 2018 - CRE8 the Future

Nu är det dags att anmäla sig till årets roligaste kreativa tävling – CRE8 the Future. Tävlingen går av stapeln den 16 november och de mest kreativa lagen tar hem Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kr.

Framtidsstipendiet 2018

Jernkontoret utlyser för tredje gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Framtidsstipendiet tilldelas de bäst presterande lagen i casetävlingen CRE8 the Future, den 16 november 2018 kl. 13.00 – ca 20.00 på Jernkontoret.

Förutsättningar att delta

  • Laget ska bestå av minst en ingenjörsstudent och en ekonomistudent, övriga deltagare ska vara studenter eller doktorander inom valfri disciplin. Studenter som läser industriell ekonomi räknas som både ekonom och ingenjör. Ett lag med en student från industriell ekonomi har alltså uppnått kravet. Laget ska bestå av minst fyra och max fem medlemmar.
  • Vid fler än åtta anmälda lag väljer juryn de lag ut som visar upp störst disciplinär mångfald. Juryn premierar att lagmedlemmarna kommer från fler än ett lärosäte och har olika utbildningsinriktningar.
  • Ett lag får bestå av max två tidigare deltagare i CRE8® the Future.

Så här går det till

Du får en bekräftelse på om ditt lag får delta senast den 26 oktober. Ditt lag ska vara på plats på Jernkontoret i Stockholm kl. 13.00 den 16 november. På plats får lagen ett verkligt företagscase av ett eller flera stålföretag att lösa samt en pitchträning som hålls av Drivhuset i Karlstad.

Under tre timmar får lagen tillsammans komma fram till sin(a) lösning(ar) som sedan pitchas för en jury. När alla lag har pitchat sin lösning utser juryn vinnande lag. Därefter bjuds alla deltagare på mingel och tilltugg i Jernkontorets lokaler tillsammans med företaget/företagen som levererat caset.

Vinstsummor

Vinstsummorna är enligt följande:

Första plats: 250 000kr
Andra plats: 100 000kr
Tredje plats: 50 000kr

Pengarna delas lika mellan lagmedlemmarna och får användas till valfritt/valfria ändamål.

Anmälan

Anmäl ditt lag här senast den 12 oktober.

Bra att veta

Vid sjukdom kan lagmedlemmar ersättas om laget fortfarande uppfyller ovanstående krav. Lagmedlemmarna kommer att filmas, fotas och eventuellt intervjuas under tävlingens gång och materialet publiceras bland annat i Jernkontorets egna kanaler. Media inbjuds också till tävlingen. Framtidsstipendiet om totalt 400 000 kronor delas ut under Ståldagen den 5 december i Stockholm.

– Vi vill skapa en kreativ process med hjälp av stipendiet. Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi behöver kunna attrahera de allra bästa medarbetarna för att fortsätta leda teknikutvecklingen, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Kontaktpersoner:

Gert Nilson, teknisk direktör Jernkontoret
gert.nilson@jernkontoret.se, 0702530114

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40

Loggor Cre8, Jernkontoret, KAO