Teknikcollege-pris till Uddeholm

Uddeholms AB har tilldelats Teknikcollege samverkanspris för att de på ett föredömligt och uthålligt sätt har arbetat strategiskt med Teknikcollege. Ett av resultaten är att sökande till industriprogrammen i Värmland i år ökade med hela 48 procent. 

Ellen Myrén Scott och Boo Rundquist mottog för Uddeholms räkning Teknikcolleges samverkanspris 2016. Foto: Teknikcollege.

Av totalt 53 nominerade företag utsåg Teknikcollege Sveriges styrelse den 16 november Uddeholms AB som vinnare av Teknikcolleges samverkanspris i kategorin stora företag. Finalister var, förutom Uddeholm, även Borealis AB i Stenungssund, Södra Cell i Mönsterås och Volvo Car Corporation i Olofström.

Uddeholm har under många år arbetat strategiskt med Teknikcollege och har genom en rad olika punktinsatser varit en viktig aktör i Teknikcollege Värmlands arbete med att vända det låga söktrycket till industriprogrammen.

Uddeholms HR-chef Ellen Myrén Scott berättar om hur Uddeholm och andra företag samverkar med utbildningsaktörerna: 

− Tillsammans med övriga lokala företag inom Teknikcollege Hagfors/Munkfors har vi enats om att stötta de industrirelaterade utbildningarna lokalt med att garantera handledarledd praktik, utökade studiebesök, sommarjobb, stipendier och mycket annat som stärker elevernas värde gentemot oss som arbetsgivare när det sedan är dags att söka jobb efter fullgjord utbildning. Dessutom har vi företag tillsammans skapat en lokal pott med pengar som används till särskilda insatser, exempelvis inköp av ny automationsutrustning till gymnasieskolan.

Juryns motivering till utmärkelsen:
"Uddeholm är en motor i Värmland och en dragande kraft för hela det industriella näringslivet på orten. Inom Teknikcollege har Uddeholm genom ett aktivt arbete fått än fler företag i Värmland att ansluta sig till samverkan och tillsammans med dessa har man enats om att stötta utbildningarna lokalt med bland annat garanterad handledarledd praktik, sommarjobb och arbete efter fullgjord utbildning. Med ett långsiktigt och uthålligt engagemang även i tider av motgång visar Uddeholm att arbetet med Teknikcollege ger resultat. Uddeholms engagemang har en stor del i att man i år ser ökning av antalet sökande till de industrirelevanta utbildningarna med 48 procent jämfört med förra året."

Kontaktpersoner:

Ellen Myrén Scott, HR-chef, Uddeholms AB
ellen.scott@uddeholm.com, 0
73 274 61 63

Gert Nilson, teknisk direktör, Jernkontoret
gert.nilson@jernkontoret.se, 070 253 01 14