Framtidsstipendiet

Framtidsstipendiet handlar om att attrahera innovativa personer till branschen och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Framtidsstipendiet 2017

Delta i Cre8 the Future

26 oktober, kl. 15.00 – 21.30

Jernkontoret utlyser för andra gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa personer till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Anmäl ditt eget handplockade lag senast den 2 oktober.

Förutsättningar för att delta

  • Laget ska bestå av minst en ingenjörstudent och en ekonomistudent, övriga deltagare ska var studenter eller doktorander inom valfri disciplin. Det är inga krav på att deltagarna kommer från samma lärosäte. Laget ska bestå av minst fyra och max fem deltagare.
  • Vid fler än åtta anmälda lag väljer juryn de lag ut som visar upp störst disciplinär mångfald. Juryn premierar att lagmedlemmarna har olika utbildningsinriktningar.

Så här går det till

Du får en bekräftelse på om ditt lag får delta senast den 9 oktober. Ditt lag ska vara på plats på Jernkontoret i Stockholm klockan 15.00 den 26 oktober. På plats får lagen ett verkligt företagscase att lösa samt en pitchträning. Under ett par timmar får lagen tillsammans arbeta fram sin lösning som sedan pitchas för en jury som består av Claudia Olsson, vinnare av Young global leaders 2017, Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och representanter från medverkande stålföretag. När alla lag har pitchat sin lösning utser juryn ett vinnande lag. Därefter bjuds alla deltagare på mingel och tilltugg i Jernkontorets lokaler.

Bra att veta

Vid sjukdom kan lagmedlemmar ersättas om laget fortfarande uppfyller ovanstående krav. Lagmedlemmarna kommer att filmas, fotas och eventuellt intervjuas under tävlingens gång och materialet publiceras bland annat i Jernkontorets egna kanaler. Media inbjuds också till tävlingen. Framtidsstipendiet om 400 000 kronor delas ut under Ståldagen den 7 november i Stockholm. Stipendiepengarna delas lika mellan lagmedlemmarna.

− Vi vill skapa en kreativ process med hjälp av stipendiet. Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi behöver kunna attrahera de allra bästa medarbetarna för att fortsätta leda teknikutvecklingen, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Läs också

Framtidsstipendiet 2017, 2017-07-11

Framtidsstipendiet 2016

Jernkontoret utlyste i december 2015 ett nytt stipendium som finansieras av Sancte Örjens Gille och är det första i en serie om fem. Syftet med 2016 års stipendium var att främja nya idéer och innovationer med stål som material, samt öka kunskapen om stål som framtidsmaterial. Ansökan öppnade den 21 december 2015 och stängde den 9 maj 2016. 

Stipendiater 2016

Axel Nordin - 375 000 kronor
Michael Neuman - 25 000 kronor

Läs också

Framtidsstipendiet 2016 gick till Axel Nordin, 2016-11-11

Stålindustrin instiftar Framtidsstipendiet, 2015-12-21